Smag for Smag

- En blog om vin, mad, øl, kryddersnaps & meget andet -

  • Hjem
  • Om mig & min blog
  • Om produktbedømmelser
  • Om reklamer
  • Kontakt

Boeuf Bourguignon

8. april 2015 Søren Skriv kommentar

“Da guckt der Charolaise” by “stanze” under “CC BY-SA 2.0“

I mit forrige indlæg, lovede jeg at dele min opskrift på Boeuf Bourguignon, så den kommer herunder. God fornøjelse.

Til 4 personer.

Ca. 1 kg. oksekød, f.eks. klump, bov eller lignende godt braisserestykke skæres i store stykker – ca. på størrelse med en lille tændstikæske.

Til marinaden skal bruges:
1 flaske rødvin. Meget gerne baseret på Pinot Noir, ellers noget andet med en god syre.
4 laurbærblade
1 lille bundt timian
1 stor kvist rosmarin
2 gulerødder skåret i grove stykker
2 løg skåret i kvarte (behold bare skallen på hvis den er fri for jord)
1 helt hvidløg (altså ikke ét fed, men et helt løg) skåret igennem på tværs
1 spsk. hele sorte peberkorn
Skallen fra ½ appelsin. Skær den hvide hinde fra, den er meget bitter.

Til saucen skal bruges:
50 gr. smør
2 spsk. olivenolie
200 gr. røget bacon skåret i små tern
250 gr. champignong skåret i halve eller kvarte
4 skalotteløg i tern (kan erstattes af 2 bananløg som er de store, aflange løg der ofte – fejlagtigt – sælges som skalotteløg)
3 spsk. dijonsennep
Salt og peber

Sådan gør du:
Kødet og alle ingredienserne til marinaden lægges i en skål og overhældes med vinen. Dæk til og stil køligt i min. 8 timer, meget gerne i op til et døgn.

Efter kødet har marineret hældes vinen over i en skål – den skal bruges igen senere. Tag kød, gulerødder, rosmarin, laurbærblade og timian fra og smid resten ud. Kødet kan med fordel tørres i lidt køkkenrulle, for det skal nemlig brunes, hvilket bedst gøres uden for meget væde.Bouef Bourgignon 2

Smør og olie varmes i en stor gryde og kødet brunes deri. Brun evt. kødet af flere omgange for at undgå, at det kommer i kog. Det skal have stegeskorpe hele vejen rundt, så der må evt. bruges mere smør og olie. Når kødet er brunet stilles det til side, og baconen steges i gryden indtil det er gyldent. Tilsæt herefter champignon og steg indtil de er blevet fint brun. Fjern bacon og champignon og tilsæt skalotteløg og steg så dem indtil de bliver klare, de skal ikke brunes.

Herefter tilsættes de krydderurter og gulerødder, som blev fisket op af marinaden. Steg ved middel varme i yderligere et-to minutter og hæld så kødet tilbage i gryden. Giv det hele en omgang salt og peber og tilsæt sennep. Rør godt rundt, så alt er smurt ind i sennep og tilsæt så vinen.

Læg låg på, kog op og skru derefter ned for varmen, så retten kun lige står og småsimrer. Efter ½ times tid tilsættes den stegte bacon og champignon, og retten simrer videre i yderligere 1-1½ time indtil kødet er mørt og saucen er tyknet en anelse. Ønskes saucen yderligere tyknet kan den jævnes en anelse.

Inden serveringen drysses retten med lidt grofthakket bredbladet persille. Serveres med kartoffelmos, baguette og en god flaske vin med en god syre, som f.eks. Pinot Noir eller Cabernet Franc.

Tip til kartoffelmosen: Prøv at rive et fed hvidløg og bland i kartoffelmosen lige inden serveringen. Det smager fantastisk!

Del indlægget:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window) Facebook
  • Click to share on X (Opens in new window) X
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window) Pinterest
  • Click to share on WhatsApp (Opens in new window) WhatsApp
  • Click to print (Opens in new window) Print
  • Click to email a link to a friend (Opens in new window) Email

Mad, Opskrift Boeuf Bourguignon, Madopskrift

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nyeste indlæg

  • Vinmyte #2 – gardiner i vin
  • Varnæs Special
  • Bourbon Whiskey – et ærkeamerikansk ikon
  • Vinanmeldelser
  • En smag af gamle dages engelske jul – The Smoking Bishop

Nyhedsbrev

Tilmeld dig til nyhedsbrevet her!
Smag for Smag

Kategorier

Tags

Beaumes de Venice BLIK-modellen Boeuf Bourguignon Bordeaux Bourbon Cabernet Sauvignon Christian IV cocktail Decanter Dild Eddike Eddikemor En Primeur Jancis Robinson jul Karamel Kentucky Kryddersnaps Languedoc Lisa Perrotti-Brown Madopskrift Matador Mavebitter mineralitet Mouton-Rothschild Nebbiolo Peter Payngk Point Primære aromaer Robert Parker Romanee Conti Sekundære aromaer Systematic Approach to Tasting Tarte Tatin Tawny portvin Tertiære aromaer The Wine Advocate Tærte vin Vinanmeldelse vin i mad Vinmyter Whiskey WSET Æbler

Links – sider jeg selv følger

Heroes of Riesling - virkelig god blog om tysk vin
SORTEDfood - en af de bedste madkanaler på Youtube
Jefford on Monday - måske verdens bedste vinblog
Konstantin Baum (MW) - seriøs og underholdende YouTube-kanal om vin
The Fresh Loaf - nettets bedste forum vedr. bagning
The Perfect Loaf - én af nettets bedste bageblogs
Sediment - forrygende morsom vinblog
Winedoctor - fantastiske artikler om Bordeaux og Loire
Vintage School - gratis, seriøst vinkursus
Decanter's Wine News
WSET vinuddannelser
Punch - nørdet onlinemagasin om cocktails

Søg på siden

Arkiv

De fem seneste indlæg

Copyright © 2025 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log ind

We use cookies on our website to give you the most relevant experience by remembering your preferences and repeat visits. By clicking “Accept All”, you consent to the use of ALL the cookies. However, you may visit "Cookie Settings" to provide a controlled consent. Read More
Cookie SettingsAccept All
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieVarighedBeskrivelse
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
GEM & ACCEPTÈR